Tarihçe

Kulübümüzün kuruluşunu oluşturan kişiler, 1980  ve 1990 ‘lü yıllarda çeşitli futbol kulübü alt yapısı takımlarında, takım arkadaşı yada rakip olarak Rize Ekrem Orhon stadının kum zemininde futbol oynamış futbolculardan oluşan kişilerdir.

Özellikle Kale Gülbahar, Esnaf, Telekom, Köy Hizmetleri ve Çaykurspor Kulübü takımlarının alt yapısından yetişmiş bu futbolculardan bazıları, Çaykur Rizespor ‘un efsane golcüsü İsmail DEMİRCİ, Kocaelispor ‘un tarihine yazılmış Kılıçarslan KOPUZ, birçok takımda şampiyonluk şarkıları söylemiş Mikail ÜZÜMCÜ ve Savaş TOPALOĞLU  gibi Rize futboluna damga vurmuş isimlerden oluşmaktadır.

Bu isimlerin yanı sıra kendi alanlarında Rize ilini en iyi şekilde temsil eden İş İnsanları, Esnaflar ve çeşitli alanlarda çalışan insanlar, derneğin kurulumu için ellerini taşın altına sokmuştur.

Yunus BAŞ önderliğinde yıllar sonra yeniden bir araya gelip, halı saha maçları oynamaya başlayan bu ekip, özellikle Abdullah KALAFATOĞLU, Gökmen AKBULUT, Selami KANTOĞLU, İlyas YENİYAZICI ve Bilal KÖSE ‘nin etkin rol oynamasıyla, 2017 yılında “Futbol Dostları” adı altında bir araya gelerek, etkinliklerini artırdılar. 2017 yılından itibaren, hem İl içinde hem de İl dışındaki bir çok etkinlikte yer aldı.

2018 yılında  Rize ‘de düzenlenen 10. Rize Veteranlar liginde şampiyonluk yaşayan ekip, futboldan başka, trekking, yemekli geziler, ayak tenisi gibi sportif ve sosyal etkinlikler düzenlemeye devam etmektedirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir