23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 19 MAYIS 1919 da Samsun’a çıkarak yakmış olduğu ateş artık bir ulusun kurtulması için aydınlatma fişeği idi. 16 Mart 1920 de İstanbul ‘un İngilizler tarafından işgal edilmesinin ardından, ATATÜRK meclisin Ankara’da toplanması için 19 Mart tarihinde yayınladığı bildiri ile 23 Nisan 1920 cuma günü Büyük Millet Meclisi Ankara’da olağanüstü olarak toplanmasını sağlamıştır.

Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. “Mustafa Kemal ATATÜRK”

23 Nisan 1920 Türk ulusunun bağımsızlığını ilan edip tüm dünyaya bildirdiği tarihtir. Bayram olarak kabul edilmesi ise 23 Nisan 1924 de alınan karar ile Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 da, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından ‘’Çocuk Bayramı’’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Çünkü çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Ve bir ülkenin geleceği çocuklarının geleceğidir.

Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. “Mustafa Kemal ATATÜRK”

1979 yılında altı ülkenin katılımı ile dünya çocuklarının da bayramı haline gelmiştir. 1981 yılında ulusal bayramlar ve tatiller kanununda yapılan değişiklik ile ‘’23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’’ adını almıştır.

Cumhuriyet bir milletin onurudur. Halkımızın şahsiyetli yaşamının teminatıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar vatan ve millet uğruna çalışan, bu uğurda şehit ve gazi olan; başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu büyük milletin her ferdine sonsuz sevgi, saygı ve minnetimizle teşekkür ederiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun.

Rize Masterler ve Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği